abstract versus realistisch

Abstracte etalagefiguren zijn mannequins die steeds vaker worden gebruikt in de modebranche om kleding en accessoires te presenteren. In tegenstelling tot traditionele etalagefiguren die een realistische weergave van het menselijk lichaam proberen te geven, hebben abstracte etalagefiguren vaak gestileerde en vereenvoudigde vormen.
 

Kenmerken abstracte etalage figuren

 • Abstracte etalagefiguren hebben vaak gestileerde, gladde en vereenvoudigde vormen zonder gedetailleerde gelaatstrekken of lichaamskenmerken.
 • Veel abstracte etalagefiguren hebben geen gezichten of haar, wat de aandacht meer richt op de kleding en accessoires die ze tonen.
 • Abstracte etalagefiguren kunnen in verschillende en diverse houdingen worden geplaatst, wat helpt om verschillende stijlen en kledingstukken op een dynamische manier te presenteren.
 • Abstracte etalagefiguren kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen zoals glasvezel, plastic, of metaal en kunnen afgewerkt zijn met glanzende, matte, of metallic coatings.
 • Abstracte etalagefiguren kunnen in verschillende kleuren en met verschillende afwerkingen worden uitgevoerd, hoewel wit, zwart en metallic vaak worden gebruikt voor een moderne uitstraling.

Abstracte figuren zijn ontworpen om een minimalistische en eigentijdse uitstraling te geven aan een winkelomgeving, waardoor de focus op de modeartikelen ligt in plaats van op de figuren zelf.

Realistische etalagefiguren zijn mannequins die zijn ontworpen om een zo natuurgetrouw mogelijke weergave van het menselijk lichaam te bieden. Ze worden veel gebruikt in de modebranche om kleding en accessoires op een manier te presenteren die lijkt op hoe deze items eruit zouden zien op een echte persoon.
 

Kenmerken realistische etalage figuren

 • Realistische etalagefiguren hebben gezichten met gedetailleerde kenmerken zoals ogen, neus, mond en soms zelfs make-up.
 • Veel realistische etalagefiguren hebben realistische pruiken of geverfd haar om verschillende kapsels te presenteren.
 • Realistische etalagefiguren hebben een natuurlijke en realistische lichaamshoudingen om de kleding op een authentieke manier te tonen.
 • Realistische etalagefiguren zijn zorgvuldig gevormd om een realistisch menselijk lichaam na te bootsen, inclusief correcte verhoudingen en details zoals spieren en huidtextuur.
 • Realistische etalagefiguren kunnen verschillende etnische achtergronden, leeftijden en lichaamstypes vertegenwoordigen om een breed scala aan klanten aan te spreken.
 • Realistische etalagefiguren zijn meestal gemaakt van materialen zoals glasvezel of plastic en kunnen een matte of glanzende afwerking hebben om de textuur van echte huid na te bootsen.

Realistische etalagefiguren zijn populair omdat ze klanten een beter idee geven van hoe kleding en accessoires eruitzien en passen in het echte leven. Ze helpen bij het creëren van een herkenbare en aantrekkelijke winkelervaring.

Of abstracte of realistische etalagefiguren beter zijn, hangt af van verschillende factoren, zoals de stijl en branding van de winkel, het type producten dat wordt verkocht en de gewenste winkelervaring.
 

Voordelen van Abstracte Etalagefiguren

 1. Modern en stijlvol: Abstracte figuren geven een moderne, minimalistische uitstraling die kan bijdragen aan een eigentijdse en chique winkelomgeving.
 2. Focus op producten: Omdat abstracte figuren minder gedetailleerd zijn, trekken ze minder aandacht weg van de kleding en accessoires, waardoor de producten meer opvallen.
 3. Flexibiliteit: Abstracte figuren kunnen vaak gemakkelijker worden aangepast en gepersonaliseerd met verschillende houdingen en afwerkingen, waardoor ze veelzijdig zijn voor diverse displays.
 4. Kosten: Ze kunnen soms goedkoper zijn dan realistische figuren omdat ze minder gedetailleerd zijn.  

Voordelen van Realistische Etalagefiguren

 1. Realistische weergave: Ze tonen kleding en accessoires zoals deze eruit zouden zien op echte mensen, wat klanten helpt zich voor te stellen hoe de items hen zouden staan.
 2. Emotionele connectie: Realistische figuren kunnen helpen een emotionele connectie met klanten te maken, wat kan leiden tot een verhoogde betrokkenheid en verkoop.
 3. Diversiteit: Realistische figuren kunnen verschillende etniciteiten, leeftijden en lichaamstypes vertegenwoordigen, wat kan helpen een breder scala aan klanten aan te spreken.
 4. Authentieke presentatie: Ze bieden een authentieke en gedetailleerde presentatie, wat vooral belangrijk kan zijn voor luxe en high-end mode.

Overwegingen om te kiezen voor Abstracteof Realistische etalage figuren

Kies figuren die passen bij de merkidentiteit en de gewenste uitstraling van de winkel. Een high-end modewinkel kan baat hebben bij realistische figuren, terwijl een trendy, moderne winkel wellicht abstracte figuren verkiest. Overweeg de doelgroep van de winkel. Als de klantenbasis breed en divers is, kunnen realistische figuren die verschillende lichaamstypes en etniciteiten vertegenwoordigen, meer aanspreken.

De hele esthetiek van de winkelomgeving moet in overweging worden genomen. Abstracte figuren kunnen goed passen in een minimalistische en strak ontworpen ruimte, terwijl realistische figuren beter kunnen passen in een meer klassieke en luxe omgeving.

Uiteindelijk is er geen eenduidig antwoord op welke keuze beter is; het hangt af van de specifieke wensen en doelen van de winkel.

Bekijk onze etalages op

Instagram